WERELDWIJVEN ateliers
huisstijl 2019

Sinds 2011 worden in Wereldwijven ateliers aan de Voorstraat 178 in Dordrecht uiteenlopende culturen samengebracht. Ruim 85 vrouwen met wortels in alle hoeken van de wereld – van Irak, Iran, Marokko en Turkije, tot Somalië, Burundi en de Antillen en uit Nederland – worden hier verbonden door naald en draad.

Wereldwijven is een non-profitorganisatie. Een sociale onderneming met leerwerkmogelijkheden, waar maatschappelijke betrokkenheid verweven is met ruime ervaring op het gebied van modern design.
Naast begeleiding die gericht is op zelfontwikkeling staat Wereldwijven voor ambacht en kwaliteit. Met mooie materialen worden tijdloze producten ontworpen. Door gebruik te maken van brei-, haak- en borduurtechnieken ontstaan in het handwerkatelier exclusieve kussens. Het naaiatelier biedt ontwerpers en bedrijven de mogelijkheid om kleinschalige naaiopdrachten uit te laten voeren.

Wereldwijven biedt een mooie en inspirerende omgeving die bijdraagt aan de talentontwikkeling van haar deelnemers. Persoonlijke begeleiding, taalondersteuning en belangenbehartiging zijn hierbij belangrijke instrumenten.

Bij Wereldwijven gaan sociaal ondernemerschap, schoonheid en ambacht hand in hand met individuele ontplooiing en versterking van eigen kracht.