SIERADEN,
makers & dragers
Museum Volkenkunde, 2017

(i.s.m. Lies Willers en Jelena Stefanovic)
Producent filmportretten: Karó Kil

Met deze tentoonstelling presenteert Museum Volkenkunde te Leiden, de grootste verzameling sieraden in een Nederlands museum ooit. Sieraden uit de museumverzameling aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, meer dan 1000 in totaal, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering. Behalve ‘hoe mensen zich wereldwijd versieren’, zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, maaktechnieken en bijzondere verhalen.

De tentoonstelling SIERADEN – makers & dragers (van december 2017 t/m juni 2018) trok ruim 82.000 bezoekers. Hiermee was het een van de best bezochte tentoonstellingen van Museum Volkenkunde van de afgelopen jaren. De tentoonstelling kreeg een gemiddelde beoordeling van een 8,1. De bezoekers vonden het een indrukwekkende en leerzame tentoonstelling, die mooi vormgegeven was met een diversiteit in de wijze van presentatie (video’s, makers in beeld, duidelijke hand-out).

SIERADEN – makers & dragers reist door naar het Afrika Museum te Berg en Dal en is daar te zien van 12 oktober 2018 t/m 2 juni 2019.

Teaser in de eerste zaal