Nieuwe huisstijl WERELDWIJVEN ateliers gepresenteerd

21/03/19

“Op donderdag 21 maart is de nieuwe huisstijl van Wereldwijven ateliers op feestelijke wijze aan de buitenwereld gepresenteerd. Maar er was meer… :

EEN BIJZONDER BOEKJE
Wanneer de winkel open is maar het atelier niet in bedrijf, mis je iets essentieels: de vrouwen. Zij zijn de pareltjes van de werkvloer. Maar ook als zij wel aan het werk zijn is niet altijd even zichtbaar wat hun achtergronden zijn, hun verhalen…
Daarom interviewde bestuurslid Bert den Boer 10 vrouwen en tekende hun verhalen op. Deze bundelden we samen met foto’s van deze vrouwen in een boekje met de titel ‘Trots’. Alles in de nieuwe huisstijl van stoopmanvos en met sprekende foto’s van Denise Motz.

Jolanda Branderhorst, Wereldwijven ateliers

SIERADEN –
makers & dragers
overgeplaatst naar
Afrika Museum

12/10/18

De tentoonstelling SIERADEN – makers & dragers was eerder in Museum Volkenkunde in Leiden te zien en trok daar ruim 82.000 bezoekers. Van 12 oktober 2018 t/m 2 juni 2019 is deze tentoonstelling in aangepaste vorm ook te zien in het Afrika Museum. Sieraden uit de museumverzameling aangevuld met diverse hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering. Behalve ‘hoe mensen zich wereldwijd versieren’, zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, maaktechnieken en bijzondere verhalen.

Watertaxi Rotterdam
bestaat 25 jaar

30/05/18

Hotel New York en de Rotterdamse watertaxi hebben gezamenlijk iets te vieren. Allebei bestaan ze dit jaar een kwarteeuw. Tegelijk met de opening van het hotel-restaurant, in mei 1993, kwamen ook de eerste watertaxi’s in de vaart. Twee open ‘autobootjes’ vervoerden de gasten van HNY heen en weer tussen de Wilhelminapier en de Veerhaven. Een veerdienst die, net als het hotel zelf, al direct zó populair was dat de vloot in hoog tempo moest worden uitgebreid om het succes te kunnen bijbenen.

Van en naar Hotel New York vaart Watertaxi Rotterdam met de klassieke watertaxi’s nog altijd tientallen malen per dag, maar het vervoersnetwerk is in 25 jaar vele malen groter geworden. Op 30 mei nam burgemeester Aboutaleb op de Paul Nijghkade (Katendrecht) de 52-ste aanlegplaats in het vaargebied Rotterdam-Schiedam-Pernis in gebruik. Aansluitend werd ook de nieuwe MSTX13 gedoopt. Het is de negentiende watertaxi in de vloot, met alweer een twintigste in aantocht. Met een pool van ruim 100 schippers verzorgt Watertaxi Rotterdam jaarlijks intussen al ruim 500.000 ritten over de rivier.

‘Nineveh’ verkozen
tot Tentoonstelling
van het Jaar 2017

20/04/18

De tentoonstelling ‘Nineveh’, die afgelopen winter te zien was in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden, is door lezers van het Museumtijdschrift en andere museumbezoekers gekozen tot Tentoonstelling van het Jaar 2017.

De andere genomineerde tentoonstellingen waren: ‘Gek van surrealisme’ van Museum Boijmans Van Beuningen, ‘Robert Mapplethorpe, een perfectionist’ in de Kunsthal, ‘Small wonders’ door het Rijksmuseum, ‘Zuiderburen’ van het Mauritshuis en ‘Weerzien’ in Museum De Pont’.Daarnaast was ook de tentoonstelling ‘Emanuel de Witte, meester van het Licht’ door Stedelijk Museum Alkmaar genomineerd, ‘Ferdinand Bol en Govert Flinck’ van het Amsterdam Museum en Museum Het Rembrandthuis, ‘Mata Hari’ door het Fries Museum, en ‘Tirzo Martha. No excuses!’ van Museum Beelden aan Zee.